Diner

Vegan ‘chicken’ tikka masala

Aantal personen: 2

Benodigdheden: tikka masala

160 gram plantaardige kipstukjes, rijst (gekookt volgens verpakking), 6 amandelen voor garnering
Voor de marinade: 1 tl garam masala, 0,5 tl komijnzaad, 0,5 tl korianderzaad,  0,5 tl chili poeder, 0,5 tl paprika poeder, 0,5 tl kurkuma, 2 gehakte teentjes knoflook, 1 tl gemberpoeder, limoensap van 0,5 limoen, 50 ml alpro soja cuisine/kokosmelk
Voor de masala saus: 1 klein, gehakt uitje, 1 tl garam masala, 0,5 steranijs, 0,5 tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 250 ml tomaten passata, 100 ml groentebouillon, 1 tl suiker, 75 alpro soja cuisine/kokosmelk, peper en zout.

Bereidingswijze:  

de marinade: Zet een koekenpan op het vuur en rooster het komijnzaad, korianderzaad en garam masala totdat deze geurig wordt. Doe dit dan in een kommetje en voeg alle andere ingrediënten voor de marinade toe (chilipoeder, paprikapoeder, kurkuma, knoflook, gemberpoeder, limoensap en alpro). Mix dit goed en doe dan de kipstukjes in dit mengsel. Laat dit geheel ongeveer 1 uurtje staan. Vervolgens kun je de kip gaan bakken. Zodra alles licht gekleurd is, kun je dit kort opzij zetten.

de saus: Doe een klein beetje water in de pan en stoof hier kort het uitje in. Voeg dan de garam masala toe en de steranijs toe. Na 2 minuten kun je de tomaten passata en de boullion toevoegen. Breng het geheel op smaak met de kurkuma, gemberpoeder, de suiker en een beetje peper en zout. Laat het geheel een klein beetje indikken. Vervolgens kun je de alpro toevoegen. Voor een gladde textuur kun je alles nu in de blender doen. Wil je liever de ui stukjes blijven proeven.. laat het dan zo. Voeg nu de kipstukjes toe aan het gerecht en serveer met rijst en amandelen. Smakelijk!


Vega(n) kip-kerrie

Aantal personen: 2

kipkerrieBenodigdheden:

160 gram plantaardige kipstukjes, 200 ml kokosmelk, 2 el kerriepoeder, 1 el (hot) currypoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 handje bevroren erwten, 1 handje geroosterde cashewnoten, 2 stengels lente-ui in kleine ringetjes, optioneel: verse koriander/peterselie

Bereidingswijze:

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Bak hierin de ‘kip’stukjes goudbruin en voeg de knoflookpoeder, 1 el kerriepoeder en lente-ui toe. Laat dit nog zo’n 2 minuten bakken. Voeg dan de kokosmelk, de overige kerriepoeder en currypoeder toe. Laat dit geheel op laag vuur zachtjes borrelen. Voeg dan de erwten toe en laat het nog 2 minuten op het vuur. Als je ziet dat het geheel dunner blijft als gewenst, voeg dan 1 tl maizena toe en laat het nog heel even op het vuur, totdat het indikt. Breng nog een beetje op smaak met peper en zout en eventueel nog extra kerriepoeder.

Garneer met de cashewnoten en koriander.
Serveer op rijst of op brood en eet smakelijk!


Skinny, yet creamy pasta pesto (vegan)

Aantal personen: 2

pasta pesto veganBenodigdheden:

150 gram ongekookte pasta, 100 gram zuivelspread light (vegan cream cheese), 4 tl groene (vegan) pesto, 3 lente uitjes fijn gesneden, 2 teentjes gehakte knoflook, 1/3 courgette in kleine blokjes, 200 gram champignons in dunne plakjes, 1 handje doperwten uit de diepvries, peper, zout, verse basilicum, maïzena 

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens verpakking. 
Zet een koekenpan op het vuur met daarin een laagje water. Stoof dan de lente uitjes en de knoflook. Als het water bijna allemaal uit de pan is verdampt, voeg je de courgette en champignons toe. Bak dit ongeveer 4 minuten. Breng dit dan op smaak met de pesto en zuivelspread. Voeg hier een klein beetje water aan toe. Laat dit enkele minuten op middelhoog vuur. Breng ver op smaak met peper en zout en voeg de bevroren doperwten toe. Als het mengsel dan nog te vloeibaar is, kun je de saus wat dikker maken met een klein beetje maïzena. 

Giet de pasta af en doe de pasta bij de saus in de pan. Roer dit alles nog eens goed door, zodat de saus echt om de pasta heen gaat zitten. Serveer met verse basilicum en et voila. 


Vegan chili met zoete aardappel en zwarte bonen

Aantal personen: 3

chili met zoete aardappelBenodigdheden:

1 gesnipperd uitje , 1 geroosterde paprika (pot) in stukjes, 1 blik zwarte bonen (400gram) uitgelekt en afgespoeld, 1 rode peper in kleine reepjes, 2 rode paprika’s in grove stukken, 3 zoete aardappels in kleine blokjes, 2 teentjes gehakte knoflook, 2 blikken gepelde tomaten, komijnpoeder, kaneel, 1 limoen, paprikapoeder, peper en zout.
Garnering: avocado, verse koriander, limoen.  Lekker met rijst.

Bereidingswijze:

Hussel de zoete aardappelblokjes in 1 el olijfolie, 1,5 tl komijnpoeder en 1 tl kaneel en doe deze voor 25 minuten in de airfryer op 200graden (of 40 minuten in de oven op 200graden).

Doe een klein beetje water in een koekenpan. Stoof de ui en rode peper een paar minuten en voeg dan de knoflook toe. Na 2 minuten kun je ook de geroosterde paprika en rode paprika toevoegen. Bak dit kort en voeg dan de gepelde tomaten toe en bonen toe. Breng dit op smaak met 2 tl komijn, 1 tl kaneel, 2 tl paprikapoeder, peper en zout. Laat dit geheel minstens 15 minuten inkoken of totdat het een dikke chili is. 
Voeg alle componenten bij elkaar en voila. Smakelijk!


Thai curry met pompoen en broccoli

Aantal personen: 2

Benodigdheden: thai

1 gehakt uitje, 2 tl gehakte verse gember, 2 tl gehakte knoflook, 1 gedroogde chili, 1 rode paprika, 1tl kurkuma, peper, zout, 2 tl limoensap, 3 tl rode curry pasta (ik gebruikte die van koh thai), 1/4 flespompoen in kleine blokjes, 1 blik kokosmelk (light), 1/2 broccoli gesneden in kleine roosjes.

Voor garnering: verse koriander, limoen, handje geroosterde cashewnoten
Lekker met basmati rijst

Bereidingswijze:

Verhit een beetje olie in een (wok)pan. Wanneer dit warm is, fruit dan het uitje, de gember, de knoflook en chilipeper een paar minuten.
Doe dan de paprika en curry pasta erbij en roerbak dit nog een paar minuten. Voeg dan de pompoen toe en bak dit een minuut of 4.
Doe de kokosmelk, kurkuma en wat zout erbij en breng dit zachtjes aan de kook voor ongeveer 10-15 minuten.
(Wil je de curry wat dikker hebben, dan kun je nu de helft van de curry in een blender doen, zodat deze een dikkere, romige textuur krijgt. Doe de romige curry na het blenden dan weer bij de wat vloeibare en meng dit goed met elkaar)
Voeg nu de broccoli en limoensap toe en laat dit ongeveer 4 a 5 minuten zachtjes koken.
Garneer met geroosterde cashewnoten en verse koriander en serveer met rijst. Enjoy 🙂


Zucchini boats

Aantal personen: 2

Benodigdheden: courgettes

3 grote courgettes, 1 ui, 1,5 blik gepelde tomaten, 1 tl gemberpoeder, 2 teentjes knoflook, 1/2 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 tl kaneel, 1 blik kikkererwten, verse koriander voor garnering (optioneel) 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven / airfryer voor op 200 graden.
Snij de courgette in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Breng de courgette een beetje op smaak met wat peper en zout en doe deze vervolgens in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten of totdat ze mooi zacht zijn.

Zet een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie. Doe hier de komijnpoeder in totdat deze echt heel geurig wordt en doe dan het inmiddels gehakte uitje erbij. Fruit het uitje. Wanneer deze zacht is kunnen ook de andere kruiden, peper, zout en knoflook erbij. Bak dit nog enkele minuten en doe dan de tomaten erbij. Giet en spoel de kikkererwten goed af en doe ook deze in de pan. Laat dit op laag vuur pruttelen totdat het goed ingedikt is.

Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het mengsel. Bestrooi met verse koriander en eet smakelijk!


Bietenburgers (kids favoriet!)

Aantal personen: 4 volwassenen / 6 kinderen

Benodigdheden: bietenburger2

120 gram havermout, 100 gram verkruimelde feta, 1 opgeklopt ei, 1 klein gesneden ui, verse koriander of basilicum, 1 teentje klein gesneden knoflook, 250 gram voorgekookte bieten, 4 /6 volkoren broodjes, peper en zout

Bereidingswijze:

Rasp de bieten grof en giet al het vocht af. Probeer nu al het vocht uit de bietenpulp te knijpen, zodat er zo min mogelijk vocht in blijft zitten. 
Doe de pulp in een hoge kom en meng de havervlokken er doorheen. Laat dit een half uurtje staan. Doe dan de ui, knoflook, ei, verse kruiden en feta bij het mengsel en breng dit op smaak met peper en zout. Meng alles goed en vorm dan met de hand 4/6 hamburgers. Je kunt ze bakken in de pan of in de oven (20 minuten op 180 graden), draai ze in beide gevallen halverwege voorzichtig om. Serveer op een broodje met je favoriete groente! TIP: avocado, tomaat, sla, alfalfa, etc etc.  Enjoy:D


Thaise kokossoep met rijstnoedels en pompoen

Aantal personen: 4

Benodigdheden: vegan thai soep

Voor de kruidenpasta -> 2 gedroogde chili’s, 4 teentjes knoflook, 2 tl gemberpasta (of 5cm verse gember), de steeltjes van een klein bosje koriander, 1 tl limoengras pasta, 2 kleine sjalotjes, 1/2 tl gemalen koriander, 1 1/2 tl kurkuma, 1 tl curry poeder (ik gebruikte hot madras curry powder)

Overige ingrediënten: 100 gram rijstnoedels, 1/2 flespompoen, 750ml groentebouillon, 250ml kokosmelk (light), 3 tl sojasaus, sap van 1/2 limoen, 1 rode paprika, 1 flinke hand vol paksoi, 2 stengels lente-ui, 2 el pinda’s (optioneel), verse koriander voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze: 

Voor de kruidenpasta, doen we alle ingrediënten in een kleine blender of maken we het klein met een staafmixer. Voeg een beetje water toe als dit nodig is. Zet dit vervolgens even opzij.

Verwarm nu de oven/airfryer voor op 225C. Hak de pompoen in 1 cm blokjes. Marineer deze vervolgens met 1 tl sojasaus, peper en zout. Hussel dit goed zodat alles bedekt is en stop ze dan in de oven (30min) of airfryer (20min).

Bereid de noedels volgens de verpakking en zet deze vervolgens opzij.

Snij de paprika en paksoi in kleine stukjes en snij de lente-ui heel fijn.
Verhit een klein beetje olie in een hoge pan. Voeg de gemalen koriander, paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe. Laat dit 3 minuten op hoog vuur bakken. Voeg dan de kruidenpasta toe. Laat dit zo’n 4 a 6 minuten bakken. Dan kan de bouillon en de kokosmelk erbij en breng dit tegen het kookpunt aan. Nu kan het limoensap, 2 tl sojasaus, het groene gedeelte van de paksoi, de lente-ui en de pompoen uit de oven bij de soep. Laat dit enkele minuten zachtjes koken en dan kunnen de gekookte noedels erbij.
Serveer met wat pinda’s en verse koriander en eet smakelijk!


‘Meatballs’ van kikkererwten en italiaanse kruiden

Aantal personen: +/- 4

Benodigdheden: meatballs

Meatballs: 1 gehakt uitje, 3 klein gehakte teentjes knoflook, 1 ei of 1 flax egg*, 1 blikje kikkererwten uitgelekt en afgespoeld, 4 el (vegan) Parmezaanse kaas, 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 4 el broodkruim, olijfolie, peper en zout

Coating: 4 el (vegan) Parmezaanse kaas en 4 el broodkruim

*meng 6 gram gemalen lijnzaad en 40ml water. Laat dit 5 minuten staan en je hebt een ei-vervanger.

Bereidingswijze: 

Warm 1/2 el olijfolie op in een pan. Fruit nu de ui zo’n 2 minuutjes en doe dan de knoflook erbij. Fruit deze nu 1 minuut mee en zet het geheel dan opzij.

Doe de kikkererwten in een keukenmachine (je kunt hier ook de staafmixer gebruiken) en voeg de ui, knoflook en alle overige ingrediënten, behalve de olijfolie, toe. Laat de keukenmachine nu even goed zijn werk doen, totdat het een soort van ‘deeg’ vormt. 

Ondertussen: Mix voor de coating van de balletjes de parmezaanse kaas en broodkruim in een kommetje. 

Wanneer het ‘deeg’ klaar is, kun je beginnen met het draaien van de balletjes. Neem ongeveer 1 el deeg en draai dit tot een balletje, rol deze door de coating en leg het balletje dan opzij. Herhaal dit totdat al het deeg op is.

Nu kunnen de balletjes gebakken worden. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de balletjes bruin.  Heerlijke bij de pasta of op een broodje 🙂 Enjoy!


Pasta pesto met courgette, doperwten & munt

Aantal personen: 2

Benodigdheden: pasta pesto

150 gram volkoren pasta, 1/2 courgette, 2 teentjes knoflook, 150 gram doperwten uit de diepvries, 50 gram groene pesto (vegan ->costa ligure bio albert heijn), olijfolie, 3 tl zuivelspread naturel (vegan ->scheutje alpro cuisine), peper, zout

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakkingen en ga ondertussen door met de volgende stappen.

Snij de courgette in kleine blokjes of reepjes en bak deze op middelhoog vuur in een beetje olijfolie. Zodra deze al iets zachter lijken, doe dan de teentjes knoflook erbij. Bak dit nog een paar minuten, maar laat de knoflook niet te bruin worden. Doe nu de doperwten erbij en laat dit wederom een paar minuten bakken. Je zult zien dat de erwten nu een erg felle kleur groen krijgen. Meng ondertussen in een apart kommetje de pesto met de zuivelspread/alpro cuisine en breng dit op smaak met wat peper en zout. Op het moment dat de erwten een fel groene kleur krijgen, kan het pesto mengsel bij de groenten. Laat dit even sudderen, zodat de smaken echt in de groenten trekken.

Zodra de pasta klaar is, giet je deze af, maar niet (!) naspoelen met water. Doe de pasta direct na het afgieten bij de pan met groenten. Roer dit nog even door, decoreer met verse munt en you’re ready to eat!
Tip: serveer met heerlijk vers knoflookbrood.


Indian butter tofu paneer

Aantal personen: 2

Benodigdheden: indianbuttertofupaneer

Voor de tofu ‘paneer’:  250 gram tofu, heel goed uitgelekt (!) en in blokjes, 1/2 tl garam masala, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl geelwortel/kurkuma, 1/2 tl zout, 1 tl gemberpoeder, 2 tl citroensap, 1 tl water, 1 tl olijfolie

Voor de ‘butter’ sauce: 1 tl olijfolie, 3 teentjes fijngehakte knoflook, 150ml tomatenpassata, 1 tl gemberpoeder, 1/2 chilipeper, cashewcream ( 1/4 koffiemok cashewnoten geweekt in 2/4 koffiemok water, 15 minuten)  1/2 tl garam masala, 1/2 tl paprikapoeder, 100 ml water, 1/2 tl zout, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 2 limoenblaadjes

Verse koriander voor deco. Heerlijk met rijst of naanbrood.

Bereidingswijze: 

Doe alle ingrediënten, behalve de tofu zelf, onder het kopje tofu paneer bij elkaar in een kom. Dit vormt de marinade voor je tofu. Mix dit goed en doe dan voorzichtig de blokjes tofu door de marinade. Laat dit 15 minuten staan. Hierna kan de tofu gebakken worden. De sleutel tot succes bij tofu is, deze niet te snel op te draaien. Wacht tot de tofu een beetje gebruind is en draai deze dan pas voorzichtig om. Als alles mooi gebakken is, zet het dan voorlopig opzij. 

Voor de butter sauce ga je allereerst een scheutje olijfolie in een pan doen en de knoflook lichtjes bruinen. Wanneer deze bruin is, doe deze dan in een blender. Nu kunnen ook de geweekte cashewnoten + water, tomatenpassata, gemberpoeder en de chili in de blender erbij. Blend dit totdat het echt een heel glad mengsel is. Dit mengsel kan nu terug in de pan waar de knoflook in gefruit heeft. Zet het vuur weer aan en voeg het kaneelstokje, limoenblaadjes, laurierblad, en alle specerijen toe aan het mengsel. Laat dit ongeveer 15 minuten inkoken. Op het laatst kun je zout en peper toevoegen naar smaak en voorzichtig de tofu erbij doen en weer op laten warmen . Done! Enjoy 🙂 


Indiase pompoensoep

Aantal porties: 2 grote kommen

Benodigheden: pompoensoep

halve flespompoen in blokjes, 1 grote waspeen in kleine blokjes, 1 gesnipperde ui, 2 geperste teentjes knoflook, 1/2 klein gesneden chilipeper, 1 groentebouillon blokje, 50ml alpro cuisine light, 1 tl komijnzaad, 1 tl gemberpoeder, 1,5 a 2 tl garam masala, peper en evt zout. Verse koriander voor decoratie

Bereidingswijze:

Doe een laagje water in een pan en zet deze op het vuur. Fruit nu de uitjes, wortels en chilipeper. Na een minuut of 3 kan hier ook de knoflook, komijnzaad, gemberpoeder en garam masala bij. Bak dit eventjes. Voeg nu de pompoen toe aan het mengsel. Bak deze nog een paar minuutjes mee en voeg dan 500ml water toe aan het geheel / of totdat de pompoen net onder water staat. Doe het bouillon blokje erin en breng het aan de kook. Controleer regelmatig of de pompoen gaar is. Dit is wanneer je met een vork makkelijk in de pompoen kun prikken. Wanneer de pompoen gaar is, kan alle inhoud in de blender. Blend het geheel glad. Schud het dan terug in de pan en breng deze op smaak met peper, zout, verse koriander, de alpro en evt nog wat extra garam masala.


Pickled cucumber Asian style

Aantal personen: 6

Benodigdheden: sour cucumber

2 komkommers, 1/2 tl zout, 2 tl suiker, 4 a 5 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, 1 tl geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Snij de 2 komkommers beide doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp vervolgens de komkommer in dunne slierten en bestrooi ze met het zout. Laat dit 5 minuutjes staan. Hierna probeer je het vocht voorzichtig uit de komkommer te knijpen of droog te maken met een theedoek. Doe de komkommer in een grote pot of een kommetje.

Neem een apart kommetje en doe vervolgens alle andere ingrediënten bij elkaar en mix dit goed. Doe dit mengsel bij de komkommer en zet het geheel voor 30 minuten opzij zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Na deze 30 minuten heb je een lekkere, frisse snack / bijgerecht. Enjoy!


Pompoen & kikkererwtensalade met tahini dressing

Aantal personen: 2

Benodigdheden:  pompoen en kikkererwten1/2 grote flespompoen, 1 rode ui, 1 blikje kikkererwten (200 gram uitlekgewicht), 6 dadels (optioneel), 75 gram rucola, 1 teentje knoflook, 2 el tahini, sap van 1/2 citroen, 1,5 tl gemalen komijn, 1,5 tl gemalen koriander, peper en zout, verse koriander (optioneel), 0,5 el olijfolie, 1 tl honing (optioneel)

 

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in hapklare blokjes (met schil) en doe deze in een kom. Doe dan de olijfolie, gemalen koriander, gemalen komijn, peper en zout bij de blokjes pompoen. Hussel dit goed door elkaar, zodat alle pompoen bedekt is. Leg de blokjes dan op een ovenrooster met bakpapier / bakplaat en laat ze 20 minuten in de oven garen.

Ondertussen kun je de kikkererwten afgieten en afspoelen. Spoel ze af totdat er geen schuim meer vanaf komt en doe ze dan in een grote kom. Snipper de rode ui en voeg deze aan de kom toe. Doe ditzelfde met de dadels en verse koriander.

Nu is het tijd voor de dressing! In een klein kommetje doe je de tahini, het sap van de citroen, de honing, geperst teentje knoflook, peper en zout. Doe hier een beetje water bij en meng het dan goed. Je zult zien dat het geheel weer dikker wordt. Voeg water toe totdat het de gewenste dikte heeft.

Nu kun je alles bij elkaar voegen. Verdeel de sla over 2 borden en voeg daar de rest van de componenten bij.. Enjoy!


The best roasted potatoes!

Aantal personen 4

Benodigdheden:  roasted potatoes

1kg (kriel)aardappelen met schil (vastkokend), 1 bol knoflook, 1,5 el olijfolie, verse/gedroogde rozemarijn, tijm, oregano, peper en zeezout

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 200graden. Neem dan een grote pan met water en breng dit aan de kook met wat zout. Spoel ondertussen de aardappels schoon. Wanneer je krielaardappels gebruikt, laat je ze dan in hun hele vorm.. Wanneer je grotere aardappels gebruikt, snij ze dan in de grootte van ongeveer 1 ei. Wanneer het water kookt, doe dan de aardappelen in de pan. Kook de aardappelen totdat ze nét gaar zijn (7-10minuten). Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen in het vergiet. Ondertussen neem je de pan waar net de aardappelen in hebben gekookt. Doe hier de olijfolie en peper  in. Wanneer de aardappelen ongeveer 3 minuten gestoomd hebben in het vergiet, doe ze dan terug in de pan en hossel alles dan goed door elkaar, zodat alle aardappels gecoat zijn met wat olijfolie. Leg de aardappels verspreid over een ovenschaal en laat ze 20 minuten bruinen. Haal ze uit de oven en voeg de ongepelde teentjes knoflook, rozemarijn, tijm en oregano toe. Hussel het geheel toe en neem nu een pureestamper en druk de aardappels voorzichtig aan. Zet het geheel voor 15 a 20 minuten terug in de oven. Wanneer ze goudbruin en knapperig zijn, zijn de aardappels klaar. Als je de aardappels uit de oven hebt gehaald, kun je nog wat zeezout toevoegen en voila! Enjoy!


Kikkererwtensalade met feta en munt

Aantal personen: 2 

Benodigdheden: kikkererwten salade

1 blikje kikkererwten (200 gram, uitlekgewicht), handje verse munt, handje verse basilicum, 100 gram feta, 1 kleine rode ui, 10 cherrytomaatjes, 1 teentje knoflook, 1 klein chilipepertje, sap van 1/2 citroen, 1 gele paprika, peper en zout

 

Bereidingswijze:

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze goed af. Zorg dat je al het zetmeel van de kikkererwten spoelt (Dit is wanneer het water niet langer schuimt). Laat ze even goed uitlekken en doe ze dan in een kom. Voeg hier vervolgens gehalveerde cherrytomaatjes, een gesnipperd uitje, knoflook, chilipeper, munt en basilicum aan toe. Snij de paprika in kleine stukjes en voeg die dan ook toe. Doe dan de citroensap, peper en zout bij het geheel en hussel dit goed. Op het laatst brokkel je de feta er overheen en voila! Eet smakelijk!


Roasted carrot and lentil salad with tahini dressing

Aantal personen: 2

Benodigdheden: roastedcarrots

1 blikje linzen (225gram) of gedroogde linzen (150gram), 1 kleine rode ui, 8 middelgrote wortels (gekleurde wortelmix), 2 el tahini, 5 teentjes knoflook in schil, 2 teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout, citroensap

 

Bereidingswijze:

Zet allereerst de oven aan en laat deze voorverwarmen op 225 graden. Begin ondertussen aan de linzen. Wanneer je gedroogde linzen gebruikt, kook deze dan nu eerst, laat ze goed uitlekken en doe ze in een kom.
Wanneer je linzen uit blik gebruikt, doe ze dan eerst in een vergiet en spoel ze goed af.
Doe ze nu in een kom. Bij de kom voeg je 1 gehakt rood uitje toe, 2 teentjes gehakte knoflook, 1 tl olijfolie en peper en zout. Zet dit even opzij.

Schil de wortels en snij ze dan in gelijke stukjes van ongeveer 1 cm. Doe deze in een aparte kom. Voeg hier de (ongeschilde) knoflook aan toe. Voeg ongeveer 1 el olijfolie toe aan de kom, samen met peper en een klein beetje zout. Hussel alles goed door elkaar. Plaats dit alles in een ovenschaal of op bakpapier en zet het dan voor ongeveer 20 – 30 minuten in de oven. Wanneer de wortels klaar zijn, laat ze dan op kamertemperatuur komen en voeg ze dan toe aan de linzen. Ook de gepofte knoflook kan nu uit de schil geknepen worden en door het mengsel worden gehusseld.

Voor de dressing neem je de tahini, wat citroensap, peper, zout en ongeveer 3 eetlepels water. Mix dit goed, totdat je een glad sausje hebt. Het moet ongeveer de dikte krijgen van een dikke slasaus. Is het te dik.. voeg dan nog wat water toe.

Nu is alles ready to eat! Neem een bordje en eet smakelijk!


In Indische heaven met deze ‘Paneer’ Makhani’

Aantal personen: 2

Benodigdheden: paneer makhani

Voor het eerste deel van het recept: 2 gesnipperde uien, 1 gehakte tomaat, 1/2 tl gemberpoeder (of vers), 1 teentje knoflook, 6 ongebrande cashewnoten, halve chilipeper, 1/4 tl komijnzaad, zout, olijfolie

Voor het tweede deel van het recept: olijfolie, 140ml tomatenpuree, 150 gram feta kaas in kleine blokjes (tofu, voor vegan variant), 1tl rode chilipeper, 1/2 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl gemalen koriander, 1/2 gemberpoeder (of vers), 1 teentje knoflook, 0,5 tl kruidnagel, 2 limoenblaadjes(toko), 150ml kokosmelk light, zout en eventueel verse koriander voor garnering

Bereidingswijze:

Voor het eerste deel van het recept gebruik je alleen het bovenste gedeelte van de ingrediënten. Doe een beetje olijfolie in een pan en doe hier het komijnzaad, gemberpoeder en knoflook in. Bak dit eventjes op laag vuur. Voeg vervolgens de ui en cashews toe in de pan en bak dit licht bruin. Vervolgens doe je de tomaat en chili erbij, totdat de textuur van de tomaat zacht is. Laat dit even afkoelen en dit het geheel in een kleine blender of pureer dit met de staafmixer. Zet het mengsel even opzij.

Voor het 2de gedeelte nemen we dezelfde pan (zonder het mengsel) en hier doen we een beetje olie in. Zodra dit warm is, doe je hier de komijnzaadjes, kruidnagel en limoenblaadjes in. Verwarm dit eventjes totdat de lekkere geuren vrijkomen. Voeg nu de gember, knoflook, het uimengsel en tomatenpuree toe. Bak dit eventjes. Voeg de chilipoeder, kurkuma, garam masala, gemalen koriander en zout toe. Mix dit geheel goed en bak voor enkele minuten. Voeg nu zo’n 100 ml water en de kokosmelk toe. Mix dit weer goed. Wanneer je de substantie te dik vindt, voeg dan nog wat water toe. Laat dit nog enkele minuten koken en voeg dan voorzichtig de blokjes feta toe. Zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen. Serveer met rijst of naan. Smakelijk 🙂


Curry met tomaat, kikkererwten en spinazie 

Aantal personen: 4

Benodigdheden: tomaten curry

2 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook geperst, 1 tl garam masala, 1 tl geelwortel (kurkuma), 1 tl gemalen koriander, 1 blik gepelde tomaten, 50 gram verse spinazie, 1 blik kokosmelk (light), 1 blik kikkererwten afgespoeld, koriander, 5 limoenblaadjes (optioneel, verkrijgbaar bij toko), 2 gedroogde chilipepertjes (of halve verse), peper, zout, handje ongezouten pinda’s, gekookte basmati rijst.

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens verpakking (voeg 2 limoenblaadjes toe tijdens het koken).

Doe in een grote pan 50 ml water. Smoor hier de uitjes zo’n 10 minuutjes in. Voeg dan de knoflook, chili en alle specerijen toe. Als het geheel dreigt aan te bakken, voeg dan nog wat water toe. Bak dit nog zo’n 2 a 3 minuten. Voeg nu de blik tomaten toe en plet de tomaten een beetje met een spatel. Laat dit geheel zo’n 10 minuten inkoken. Voeg hierna de kokosmelk, kikkererwten, (limoenblaadjes), peper en zout toe. Laat dit vervolgens zo’n 15 a 20 minuten inkoken of totdat dit de gewenste dikte heeft. Verwijder de limoenblaadjes en gedroogde chili. Voeg op het laatst de spinazie toe en roer dit er doorheen, zodat het slinkt.

Serveer de curry op de rijst, met verse koriander en ongezouten pinda’s


Pastinaak met honing en tijm (Airfryer)

Aantal personen: 2 

Benodigdheden: pastinaak

400 gram pastinaak, 1 tl vloeibare honing, 1 tl tijm, 1 tl olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm 1 liter water in een pan met een beetje zout. Breng aan de kook. Ondertussen de pastinaak schillen en in ‘frietjes’ snijden. Wanneer het water kookt, de pastinaak hierin doen en 4 minuten laten voorkoken.
In een kom: de honing, tijm en olijfolie. Mix dit goed.
Wanneer de pastinaak voorgekookt is, deze afgieten en goed uit laten stomen.
Doe de pastinaak in de kom bij de ‘honingmix’. Goed husselen zodat alle pastinaak bedekt is. Doe ze vervolgens in de airfryer op 200 graden voor ongeveer 25 minuten. Ondertussen af en toe schudden. Wanneer je geen airfryer hebt, kan dit uiteraard ook in de oven. Dan hebben ze ongeveer 45 minuten nodig op 200graden.


Groene curry met tofu, aardappel en paksoi

Aantal personen: 2

Benodigdheden: thai green curry

1/2 rode paprika in reepjes, 6 snijbonen in kleine stukjes, 25 gram paksoi (alleen de bladeren) in grove stukken, 2 aardappelen in kleine stukjes, 35 gram groene curry pasta, 150 gram (verse!) stevige tofu uit de toko in kleine blokjes, 1 el hoisin saus, 200ml kokosmelk, 100 ml water, 1 el sesamolie, verse koriander, 4 limoenbladeren (toko)

Bereidingswijze: 

verhit de olie in een pan en bak hier de tofu in. Na zo’n 5 minuten voeg je de hoisin saus toe. Bak nogmaals 5 minuten. Doe de tofu in een kommetje en zet deze even apart.  Neem dezelfde pan en doe een klein beetje water in de pan bij de restjes hoisin saus. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak dit eventjes aan. Vervolgens voeg je de aardappelen, paprika en boontjes toe. bak dit zo’n 4 minuten en voeg dan de kokosmelk, limoenbladeren en het water toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan of totdat de aardappel gaar is.. is deze nog niet gaar en het vocht weg? voeg dan een beetje water toe. Zet het vuur uit en voeg de paksoi toe. Serveer met de tofu en verse koriander 🙂

Tip: Hou je wel van een pittig gerechtje? Voeg dan een chilipepertje toe tijdens het bakken van de groenten.


Marokkaanse stoof met kikkererwten, tomaat, spinazie en amandelen

Aantal personen: 4 

Benodigdheden:  Marokkaanse stoof

2 kleine aardappelen, geschild en in blokjes, 1 gesnipperde ui, 4 gehakte knoflookteentjes, 1 blik kikkererwten afgespoeld, 0,5L groentebouillon, 1 blik gepelde tomaten, 1  jalapeno pepertje, 1 grote wortel in blokjes, 2 handjes verse spinazie, 2 tl komijn, 1 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder, peper en zout en evt. amandelen voor garnering.

Bereidingswijze:

Verhit een beetje olie in een grote pan. Fruit vervolgens de ui, knoflook, wortel en jalapeno voor zo’n 6 minuten. Wanneer deze zacht zijn, voeg dan de aardappel, kikkererwten, tomaten, komijn, kurkuma, chilipoeder en groentebouillon toe. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken of totdat de aardappel gaar is. Breng nog wat op smaak met peper en wat zout en amandelen voor garnering. Lekker met rijst 🙂


Zoete aardappel met kruidige kikkererwten en een tahini dressing

Aantal personen: 2

Benodigdheden: gevulde zoete aardappel

2 zoete aardappels (a 400 gram). geprikt met een vork, 1 blik kikkererwten. uitgelekt en afgespoeld, 1/2 paprika. klein gesneden, 1 ui. gesnipperd, 3 teentjes knoflook. gehakt, 2 tl tahini, 1 el olijfolie, 2 tl limoensap, 3 tl water, 1 tl gemalen komijn, 0,5 tl gemalen koriander, peper en zout, eventueel verse koriander

Bereidingswijze:

Oke, vandaag hebben we weinig tijd om de zoete aardappelen in de oven te garen, dus doen we het op de supersnelle manier: de magnetron.
10 minuutjes erin poppen en done. (De binnenkant moet helemaal zacht zijn)
Voor de dressing meng je 1 gehakt knoflook teentje met de tahini, 1 tl limoensap, water en peper en zout.
Dan beetje olijfolie verhitten in een pan en het uitje fruiten. Voeg de overige knoflook en paprika toe. 2 minuutjes bakken. Voeg nu de gemalen koriander en komijn toe. Vervolgens de Kikkererwten en limoensap. Laat dit nog een paar minuutjes bakken en klaar!
Alle componenten samenvoegen, wat verse koriander on top en You’re ready to eat

Smakelijk!


Zoete aardappelsoep met geroosterde cashews, gember & chili

Aantal personen: 4

Benodigdheden: zoete aardappel soep

2 uien. gesnippeld, 2 teentjes knoflook. gehakt, 1 liter groenteboullion, 1 chilipeper.gehakt, 1 bosje koriander.klein gesneden, 500 gram zoete aardappel.in blokjes van 4 cm, 60 gram ongezouten cashews (20 gram geroosterd in een pan en 40 gram klein gehakt), gember (duimgrootte). gehakt, peper, eventueel extra zout

Bereidingswijze:

Doe een klein beetje olijfolie in een middelgrote pan. Fruit hier in de ui totdat deze zacht is. Voeg hierna de knoflook, gember, chili en steeltjes van de koriander toe. Bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Voeg de aardappelblokjes en 40 gram cashews toe in de pan. Bak dit nog zo’n 4 minuten. Vervolgens kan de boullion erbij. Laat dit 20 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan met een staafmixer. Nu kun je wat extra peper en/of zout toevoegen. Decoreer de soep met de koriander blaadjes en de geroosterde cashews.
Smakelijk!


Indische rode linzen, zoete aardappel & kokossoep

Aantal personen: 3

Benodigdheden: red lentil, kokos, zoete aardappel

350 gram zoete aardappel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 60 gram rode linzen (gedroogd), 1/2 chilipeper, limoensap, 1/2 tl komijnzaad, 1/2 tl gemalen koriander, 1/4 bosje koriander, 500ml groenteboullion, 1 blikje kokosmelk (400ml)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180graden. Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 5x5cm. Vervolgens kun je de aardappelen gaan kruiden met het komijnzaad, koriander, zout en peper. Doe er wat olijfolie bij en hussel dit goed, zodat alle blokjes aardappel bedekt zijn met de kruiden. Zet dit geheel voor 40 a 45 minuten in de oven.
Neem een grote pan en fruit hierin de klein gesneden knoflook, chili en koriander (alles behalve de blaadjes). Doe dit een paar minuten. Nu kun je de linzen aan de pan toevoegen. Roer dit even goed door en voeg dan de boullion en kokosmelk toe. Zet nu het vuur hoog en laat dit zo’n 20 minuten koken.
Wanneer de aardappelen en de soep beide klaar zijn kunnen ze bij elkaar in de blender. Of voeg de aardappel bij de soep en mix met een staafmixer. Mix totdat de soep een romige textuur krijgt. Als laatste beetje limoensap erover, de koriander en eventueel wat (soja)kookroom. Lekker met volkoren wraps of naan 🙂 Et voila!


Zoete wortels met honing en tijm

Aantal personen: 2

Benodigdheden: wortel

500 gram wortels (schoongemaakt), sap van 1 sinaasappel, verse tijm, 0.5 tl rode wijnazijn, 2 tl honing, eventueel klein klontje boter

Bereidingswijze:

Leg de wortels in een grote pan. Doe hier water bij, zoveel dat de wortels 1cm onder het water liggen.
Voeg bij het water de sinaasappelsap toe, de rode wijnazijn en eventueel het klontje boter.
Breng nu het water aan de kook en laat dit 20 minuutjes pruttelen. Hou hierbij in de gaten dat het water niet geheel opkookt.
Na deze 20 minuten, staat er als het goed is nog een klein laagje water in de pan.. Voeg nu de tijm toe. Laat dit geheel nog 5 minuten koken.
Test de wortels of ze gaar zijn.
Net voordat je de wortels uit, de inmiddels droog gekookte, pan haalt nog even de honing erdoor en scheut de wortels zachtjes om in de pan.
Smakelijk!


Thaise kokossoep met gember, limoengras en krokante tofu

Aantal personen: 2

Benodigdheden: thaise kokossoep

1/2 bakje (licht uitgeknepen en in blokjes gesneden) tofu, handje ongezouten pinda’s, handje koriander, 1 mok rijst, 0.5 el honing, 1 el sojasaus, 1 el ketjap manis, 3 el maizena, 2 tl sesamolie, 1 blikje kokosmelk, 1/2 liter groentebouillon, 1 grote wortel in plakje, 1 bosje lente-ui. gesnipperd, 4 teentjes knoflook. fijngehakt, 2 tl gehakte limoengras (of 1 stengel vers), 1.5cm gember in kleine blokjes, 1 ui gesnipperd, sap van 1 limoen

Bereidingswijze:

Begin met het marineren van de tofu. Neem een schaaltje en doe hier de sojasaus, ketjap en een beetje honing in. Mix dit goed. Voeg hier de tofu aan doe. Zorg ervoor dat alle stukjes tofu gekleurd zijn van de marinade. Zet het schaaltje even opzij. Meng in een ander schaaltje de sesamolie en maizena door elkaar. Dit kan wat klonterig worden, maar dat maakt niet uit. Doe dit mengsel bij de tofu en wederom goed en voorzichtig mengen. Zet een koekepan op het vuur en verhit hier wat olijfolie in. Bak nu de tofu gedurende 15 minuten op matig vuur of tot mooi goudbruin en krokant.
Bereid de rijst volgens de verpakking.
Ondertussen kun je aan de slag met de soep. Fruit de ui, knoflook en wortel in een pan. Voeg hier na 2 minuten de gember, de helft van de lente-uitjes en de limoengras aan toe. Laat dit 3 minuten bakken. Dan voeg je de bouillon en kokosmelk toe. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuutjes zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper en limoensap. Neem een bord en serveer de soep met rijst, tofu, lente-ui, koriander en pinda’s. 🙂


Vegetarische burgers van courgette, wortel en halloumi

Aantal personen: 4

Benodigdheden: Courgette, wortel en halloumi burger

1 grote wortel, 200 gram halloumi, 1 courgette, 120 ml yoghurt, 2 el tahin, 1 el ahornsiroop, 2 el limoensap, 3 a 4 afgebakken broodjes, peper, zout, 5 blaadjes munt, sla, tomaat, kiemgroenten

Bereidingswijze:

Rasp de wortel, courgette en hallmoumi grof. Doe dit bij elkaar in een kom en probeer het vocht zo goed mogelijk uit het mengsel te krijgen. Breng het mengsel op smaak met peper en een beetje zout. Vorm 4 burgers van het mengsel. Bak deze in een pan met antiaanbaklaag. De burgers zullen eerst wat slap lijken, maar worden steviger in de pan.
Maak ondertussen een dressing van de yoghurt, tahin, ahornsiroop en limoensap. Mix dit goed door elkaar.
Beleg de broodjes met de dressing, de groenten en leg de burgers voorzichtig op de broodjes.
Smakelijk eten 🙂


Heerlijke tomatensaus van zongedroogde tomaten

Aantal personen: 2

Benodigdheden: foto pizza

150 ml gezeefde tomaten (passata), 1 teentje knoflook, 1/2 ui, 5 zongedroogde tomaten, beetje olie uit de pot zongedroogde tomaten, peper, beetje zout, indien mogelijk vers (anders gedroogd):, 1tl Tijm, 1tl Oregano, 1tl rozemarijn, 1tl paprikapoeder

Bereidingswijze:

Deze saus kan voor zoveel doeleinden gebruikt worden.. als pizzasaus, basis voor je pastasaus, lasagne etc..
Weg met de pakjes en zakjes, deze verse tomatensaus heb je in een handomdraai!
Het enigste wat je nodig hebt is een blender, nutribullet of staafmixer.
Doe alle bovenstaande producten in de blender en mixen maar. Klaar!


Thai red curry vega of garnaal

Aantal personen: 1

Benodigdheden: thai curry

1 tl citroengras (potje. kan ook vers maar dan krijg je die vezels niet goed verwerkt), 2 tl tomatenpuree , soyasaus, sesamolie, 1 geroosterde paprika uit pot, 0.5 bosje koriander, 0.5 kleine chili peper, 1 teentje knoflook, 1 cm gember, 1 limoenblad, 30 gram sugersnaps, ¼ paprika, 100 ml kokosmelk, Sojasaus, limoensap

Bereidingswijze:

In een nutribullit/blender: stuk lemongrass + theelepel tomatenpuree + geroosterde paprika`s uit blik + grote handvol koriander + chilipeper incl. zaadjes + teentjes knoflook + stukje gember (ongeveer 2 cm) + limoenblad (te koop bij de toko, in vriezer te bewaren)

Eventjes goed malen en vervolgens toevoegen:
ongeveer 1 eetlepels olijfolie
1 eetlepel soyasaus
0.5 theelepel sesamolie


Gevulde aubergine

Aantal personen: 1

Benodigdheden: gevulde aubergine

1 grote aubergine, 90 gram vegetarisch gehakt, ½ ui, 1 teentje knoflook, ½ chilipeper, 1/2 gegrilde paprika (uit pot), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 tomaat, 100 ml gezeefde tomaat, Beetje feta kaas, ¼ bosje koriander

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200graden.
Was de aubergine en snij ze half door. Besprenkel ze met een beetje olie en wat peper en leg ze in de oven gedurende 30 minuten. Snipper ondertussen de ui, chili, tomatenpuree en knoflook en fruit deze in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snij ondertussen de tomaat en de gegrilde paprika klein en voeg deze toe in de pan. Voeg de gezeefde tomaten en de helft van de koriander toe in de pan. Haal de aubergine uit de oven en vul deze met het tomatenmengsel. Zet het geheel nogmaals terug in de oven en laat dit nog 15 minuten doorgaren. Haal uit de oven en verkruimel de feta over de aubergine en bestrooi met wat fijngehakte koriander.


Pompoen uit de oven

Aantal personen:1 pompoen uit de oven

Benodigdheden: 

¼ pompoen, Olijfolie, Honing, Peper, Zout, Tijm, Rozemarijn

Bereidingswijze: 

Flespompoen in partjes snijden op bakplaat leggen, coaten met olijfolie, honing, peper, zout, tijm en rozemarijn en vervolgens 35 minuten in een oven op 200 graden bakken.


Chili met pompoen en koriander

Aantal personen:1

Benodigdheden: naamloos

½ ui, gesnipperd, 1/2 rode peper, 2 teentjes knoflook: geperst, 1 tl komijnpoeder, 0,5 tl kaneel, 0,5 el paprikapoeder, 200 ml gezeefde tomaten, 1/4 flespompoen: in blokjes, 1/2 paprika, 200 gram kidneybonen uit blik en uitgelekt, 50 gram rode linzen: gedroogd, Koriander, 100 ml milde kwark

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een grote pan. Hierin de ui en rode peper fruiten. Na 2 minuten de knoflook toevoegen. Nog 1 minuut doorfruiten. De komijn en kaneel toevoegen. Hierna de paprika en pompoen toevoegen. 3 minuten bakken. Voeg de gezeefde tomaten, de linzen en 125ml water toe. Laat dit 20 minuten pruttelen. Voeg de kidneybonen toe. Voeg wat zout en peper toe, indien gewenst. Nog 10 a 15 minuten doorlaten koken. Serveer met de kwark en bestrooi met koriander


Aubergine- halloumi burger met yoghurt-harissa saus

Aantal personen: 1

Benodigdheden:  halloumi burger

1 afbakbroodje ( ik gebruikte spelt brood), ½ kleine aubergine in plakjes, Halloumi in plakjes gesneden, 2 el milde yoghurt/ milde kwark, 1 el harissa, 1 tomaat in plakjes Handje sla naar keuze, Olijfolie, Tijm, Komijn, 1 teentje knoflook: klein gehakt, Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven en grill voor. (etiket broodje)
2. Bestrijk de gril met een beetje olijfolie
3. Doe in een kom: wat olijfolie, 1 tl tijm, 0,5 tl komijn, de knoflook, peper en zout. Doe hier de plakken aubergine in en hussel deze goed door elkaar, zodat alle aubergine bedekt is.
4. Doe het broodje in de oven. (etiket)
5. Leg de plakjes aubergine en de plakjes halloumi voor ongeveer 5 minuten op een hete grill en keer deze regelmatig om.
6. Meng ondertussen in een klein kommetje de yoghurt en harissa door elkaar.
7. Wanneer alles klaar, besmeer de broodjes met de yoghurt-harissa dressing. Vervolgens leg je de sla op het broodje, opgevolgd door de tomaat, aubergine en halloumi.

Smakelijk!


Pastashells met spinazie en ricotta

Aantal personen: 1

Benodigdheden:pasta shells met spinazie en ricotta foto

10 grote pasta schelpen, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook: geperst, 0,5 blikje gepelde tomaten, ¼ courgette geraspt 1 tl tomatenpuree, 5 champignons: kleine stukjes, Kleine hand verse spinazie, 3 el ricotta: (meer indien gewenst), Parmezaanse kaas: gerasp.

Bereidingswijze:

Breng in een pan water met wat zout aan de kook. Kook de pastaschelpen volgens verpakking. Giet deze vervolgens af, maar bewaar wat van het pastawater. Om te voorkomen dat de pasta vervolgens aan elkaar gaat plakken, een klein beetje olijfolie toevoegen. Zet opzij.

Verhit olie in een kleine pan. Fruit de knoflook. Voeg de gepelde tomaten en tomatenpuree toe. Laat de saus zo’n 6 minuten inkoken, totdat deze de gewenste dikte heeft. Voeg een beetje zout en peper toe.

Verhit olie in een kleine pan. Bak hierin de courgette, spinazie en champignons voor zo’n 4 of 5 minuten, totdat deze zacht zijn. Voeg wat zout en peper toe. Haal de pan van het vuur en voeg de ricotta toe. Mix deze goed door elkaar.

Nu kunnen de pastaschelpen gevuld worden met het ricottamengsel en vervolgens samen met de saus gegeten worden. Voeg wat Parmezaanse kaas eraan toe en klaar!