Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen

Vanuit de basisverzekering uit je zorgverzekering krijg je drie uur dieetadvisering vergoed per jaar. Dit komt ongeveer overeen met ongeveer 190 euro.

Daarnaast geldt dat sommige mensen een aanvullende verzekering hebben. Hier valt vaak ook diëtetiek in en dan is extra vergoeding vanuit je zorgverzekering mogelijk. Dit kun je nakijken in je polis.
De zorg die ik aanbied, valt onder ongecontracteerde zorg en de vergoeding zal voor zowel het bedrag in de basis- als in de aanvullende verzekering 65-100%  zijn, afhankelijk van je zorgverzekeraar en polis. 

Let op; de kosten voor de dieetadvisering worden eerst van het eigen risico gehaald. Wanneer je je aanmeldt en je bent nog geen 18 jaar, krijg je direct alles vergoed, omdat het eigen risico voor jou vervalt.

Tarieven

Ik bied verschillende adviesmodules voor volwassenen aan. Dit advies kan op verschillende hoofdaspecten ingaan, namelijk:
-Slimmer afvallen (gewichtsvermindering)
-Slimmer in vorm (gewichtstoename)
-Slimmer in balans (gewicht stabiliseren of werken aan een gezondheidsdoel en daarbij gewichtsbehoud. Denk bijvoorbeeld aan darmproblematiek, hormoongerelateerde klachten, huidproblemen etc. )In al deze categorieën kan rekening gehouden worden met allergieën, voorkeuren en doelen.
Om er voor te zorgen dat de motivatie skyhigh is en blijft, bied ik verschillende weekplannen aan. Wil je graag nog wat meer lezen over de inhoud van deze modules en wat je hierbij kunt verwachten, klik dan

Module Tarief (omgerekend
per week)
(omgerekend
per dag)
7 weken plan + Intakeconsult €239,-* €34,10 €4,87
11 weken plan + Intakeconsult €315,-* €28,60 €4,08
15 weken plan + Intakeconsult €374,-* €24,90 €3,56
*Dit is het bedrag vóór aftrek van de vergoedingen vanuit de zorgverzekering. In de meeste gevallen wordt dit bedrag dus voor een groot gedeelte vergoed. Zie kopje ‘vergoedingen’.

Onderstaande bedragen zijn voor al mijn cliënten, die inmiddels een plan hebben afgerond, maar graag door willen gaan naar een volgend traject.  Misschien omdat je je doel nog niet helemaal hebt bereikt of misschien omdat je wilt stabiliseren.. dit kan allemaal en ik voel me ontzettend gelukkig dat je me nogmaals in vertrouwen neemt 🙂

Ik kan dit bedrag hanteren, omdat ik geen rekening hoef te houden met een intakeconsult. Let op: onderstaande is alleen voor cliënten die eerder een intakeconsult bij mij hebben gehad en dit traject gelijk achter hun voorgaand traject gaan volgen. Wanneer er sprake is van een tussenperiode komt er €35,- bij. 

Module Tarief (omgerekend per week) (omgerekend per dag)
6 weken plan €105,-* €17,66 €2,52
10 weken plan €175,-* €17,50 €2,5
14 weken plan €241,-* €17,21 €2,45
Stabilisatieplan 4 weken €75,-*

*Dit is het bedrag vóór aftrek van de vergoedingen vanuit de zorgverzekering. In de meeste gevallen wordt dit bedrag dus voor een groot gedeelte vergoed. Zie kopje ‘vergoedingen’.

In sommige gevallen kunnen we beter niet met een weekplan werken, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van chronische ziekten, eetstoornissen of medische problematiek. In dat geval werken we in een rustiger tempo en focussen we ons onder andere op gezondheid en/of genezing.
Wanneer je een medische reden hebt om dieetadvies aan te vragen, heb je vaak meer recht op vergoedingen bij de zorgmaatschappij. Raadpleeg jouw zorgverzekering voor meer informatie.
De volgende tarieven zullen worden gehanteerd bij losstaande consulten:

Behandeling per kwartier €17,50
Intake- en adviesconsult €140,- (Intake 105 euro, adviesconsult 35 euro)
Vervolgconsult €17,50,- tot €35,-
Skypeconsult €17,50- per kwartier
Niet tijdig afgezegd of niet nagekomen consult €17,50- per kwartier

Wanneer je verhinderd bent om naar de afspraak te komen, dien je dit 24 uur van tevoren telefonisch te melden. Wanneer dit niet gebeurt, wordt het bedrag alsnog gefactureerd.