Nagerecht/Zoetigheid

Delicious & refreshing mango nice cream!

Aantal personen: 2

Benodigdheden: mango nicecream

300 gram bevroren mango, 1 (bevroren) banaan, 150ml ongezoete amandelmelk, 1 a 2 druppels vanille extract, 1 tl hennepzaad, 15gram vanille eiwitpoeder

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een blender en blend dit goed. Wanneer dit niet in 1 keer lukt, of de blender kan dit niet in 1 keer aan, zet de blender dan af en toe stil en roer het geheel, zodat de blender alles kan meepakken. Soms kan het nodig zijn nog wat extra vocht toe te voegen aan het recept, omdat de blender het niet aankan.. Dan wordt de textuur iets dunner, maar het smaakt nog steeds ontzettend lekker 🙂 Enjoy!


Zomerse smoothiebowl met acai en aardbeien

Aantal porties: 1

Benodigdheden: Smoothiebowl

1 banaan, 15 gram eiwitpoeder (Ik gebruikte blueberry cheesecake, myprotein), 1 tl maca poeder, 2 tl hennepzaad, 100ml plantaardige melk, 150 gram bevroren zomers fruit (diepvries), 1 tl acai poeder, 1 tl vanille extract,

Decoratie: 10 aardbeien, 2 el granola

Bereidingswijze: 

Doe alle ingrediënten in een blender en mixxx! Mocht je blender het niet aankunnen, doe er dan wat water bij. Niet teveel! Zodra de blender alles wat gemixt heeft, zet hem dan voor 2 minuten even op de hoogste stand. Dit maakt het luchtig.  Decoreer het geheel mooi en ENJOY!


Granola bars met gojibessen en pindakaas

Aantal porties: 10 repen

Benodigdheden: energierepen

250 gram rozijnen (1 uur in water laten wellen en daarna afgieten en goed(!) uit laten lekken), 70 gram havermout, 10 gram gepofte rijst, 25 gram 100%  pindakaas,  enkele druppels vloeibare zoetstof (of 25 gram honing), en enkele noten en/of zaden naar keuze. Ik gebruikte gojibessen(ook in water laten wellen voor ongeveer 1 uurtje), chiazaad, zonnebloempitjes en walnoten.

Bereidingswijze:

Wanneer de rozijnen goed uitgelekt zijn, doe deze dan in een grote kom. Pureer deze grof met een staafmixer of keukenmachine. Voeg hier dan de havermout, gepofte rijst en alle toppings aan toe. Doe de pindakaas in een apart kommetje en voeg hier de vloeibare zoetstof of honing aan toe. Meng dit goed en voeg het dan toe in de grote kom.

Let’s get messy! Ga nu met je handen in de kom en zorg ervoor dat alles goed met elkaar gemengd wordt. Als het goed is gaat alles nu aan elkaar plakken.

Doe het mengsel in een vormpje (bedekt met folie) en zet dit voor minimaal 20 minuten in de diepvries. Vervolgens kunnen er repen van worden gesneden en in de diepvries worden bewaard. Eet ze direct uit de diepvries

Enjoy! ❤


Coconut sticky rice with mango and toasted sesame seeds

Aantal personen: 2

Benodigdheden: sticky rijstpudding

1 (koffie)kopje Thaise jasmijnrijst, 1 kopje water, 1 kopje kokosmelk (light), vloeibare zoetstof, 20 gram sesamzaad, 1 kleine rijpe mango, snufje zeezout

Bereidingswijze: 

Doe het kopje rijst in een kleine pan. Gebruik hetzelfde kopje en meet hier het water en kokosmelk ook mee af. Dit allemaal met een snufje zeezout in een pan. Zet nu het vuur aan. Voeg een klein beetje zoetstof toe in het pannetje (De hoeveelheid hangt af van het soort zoetstof dat je gebruikt. Is deze vele malen zoeter dan echte suiker, dan is een paar druppels genoeg). Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes inkoken of totdat de rijst net gaar is. Blijf er goed bij en roer regelmatig door de pan. Als het goed is, kookt het geheel goed in. Mocht het op het punt staan aan te branden, maar het is nog niet gaar, voeg dan een beetje water en/of kokosmelk toe.

Ondertussen rooster je de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Ook deze regelmatig schudden, want ze kunnen in vrij korte tijd aanbranden. Wanneer de olieën vrijkomen en de sesamzaadjes goudbruin zijn, van het vuur halen.

Wanneer de rijst gaar is, is het een soort papje geworden. Je hoeft niets af te schudden en enkel een deksel op de pan te doen en dit nog zo’n 5 minuutjes na laten garen.

Snij ondertussen de mango. Vervolgens alles verdelen over 2 mooie kommetjes/bordjes en je hebt een heerlijk tropisch gerechtje 🙂


Feestelijke dadel balletjes (Gluten-, lactosevrij)

Aantal balletjes: 10

Benodigdheden: festive date chocolate balls

+/- 125 gram ontpitte dadels, 2 el pompoenpitten, 1,5 el cacaopoeder, 2 el gehakte ongezouten noten, 1 el kokosrasp/kokosmeel 1 el chiazaad. Toppings zoals; kokosrasp, discodip of amandelmeel

Bereidingswijze:

Doe de dadels in een pannetje met een klein beetje water en laat deze karamelliseren. Vervolgens de dadels goed met de pompoenpitten, noten, kokos en chiazaad en cacaopoeder mixen. Voeg een beetje water toe om het geheel wat soepeler te maken. Laat dit mengsel opstijven in de koelkast. Wanneer alles goed is afkoelt kunnen er balletjes van gedraaid worden. Rol deze in je favoriete topping. Bewaar in de koelkast.


Raw vegan blueberry cheesecake

Aantal personen: 8

Benodigdheden: cheesecake

1 kop amandelen, 1/2 kop havermout, 1tl cacaopoeder, 1 kop ontpitte dadels (goede kwaliteit), 1/4 kop honing/agave, 2 koppen cashews (ongebrand en ongezouten. 1 nacht geweken in water), 1.2 kop kokosdrink, 1/2 kop kokosolie (gesmolten), 300 gram blauwe bessen

Bereidingswijze:

Allereerst gaan we aan de slag met de bodem. Plaats de amandelen en havermout in een blender/keukenmachine. Wanneer dit klein is, voeg hier de dadels, 2 tl van de honing en cacao aan toe. Blend dit totdat het een egale textuur heeft. Dit is je bodem. Bedek de vorm die je wilt gebruiken met bakpapier en leg hier het mengsel op en strijk het mooi glad en druk lichtjes aan. Nu door naar de vulling. Doe de alle overige ingrediënten (behalve de blauwe bessen) in een blender en blend deze totdat ze wat dikker worden van textuur en het een mooi glad mengsel is. Stort de vulling bovenop de bodem en druk wat blauwe bessen in het beslag. Strijk het beslag glad. De cheesecake moet nu enkele uren in de vriezer. Haal de cheesecake enkele minuten voor serveren uit en gebruik de overige blauwe bessen als topping 🙂


Sticky rice pudding met mango

Aantal personen: 3

Benodigdheden: sticky rice pudding

1.5 kopje witte rijst, 1.5 kopje kokosmelk, 0.5 kopje suiker (optioneel), 0.5 kopje kokosmelk, 3 mango’s in blokjes, 1.5 kop water, ¼ theelepel zout, Optioneel: cashewnoten of chiazaad

Bereidingswijze:

Doe het water in een pan en voeg de rijst toe.
Breng aan de kook.
Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laten pruttelen totdat al het water is opgenomen.
Ondertussen meng de kokosmelk met de suiker en zout. Doe dit in een pan en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, haal je het van het vuur en zet dit even opzij.
Doe de gekookte rijst bij de kokosmelk, mix dit door elkaar en laat dit 1 uur lang afkoelen met de deksel op de pan.
Maak een sausje door de overige kokosmelk (0,5 kop) te mengen met een beetje suiker en beetje zout in een pannetje en breng dit aan de kook.
Doe de rijst in een kommetje, serveer er wat verse mango bij, sausje erover en eventueel nog wat cashewnoten of chiazaad