E-book: FODMAP-dieet voor vegetariërs

Jaja, het is eindelijk zover! Ik kan mijn eerste E-book gaan lanceren!
Deze gaat meteen niet over het makkelijkste onderwerp, namelijk over het FODMAP dieet.
Om nog specifieker te zijn; de eliminatiefase van het FODMAP dieet bij een vegetarisch eetpatroon.

Dit dieet wordt ingezet bij mensen die (ernstige) darmklachten ervaren, waarvan de oorzaak nog onduidelijk is. Meestal komt dit advies vanuit een MDL-arts, maar dit kan ook vanuit een huisarts of jezelf komen.
Doel van het FODMAP dieet is heel specifiek achterhalen of en welke FODMAP jouw darmklachten veroorzaakt en vervolgens inzicht krijgen in welke producten je hiervoor kunt vermijden om vervolgens klachtenvrij door het leven te gaan.
Dit e-book is gericht op de eliminatiefase en daar ga ik je nu iets meer over vertellen:

Allereerst het FODMAP staat voor Fermenteerbare Oligosachariden (fructanen en galacto-olischariden), Disachariden (lactose), Monosachariden (fructose) And Polyolen (sorbitol, mannitol, maltitiol, xylitol en isomalt).

Simpeler gezegd zijn dit bepaalde koolhydraten en vezels.
Deze koolhydraten en vezels ga je (tijdelijk) uit de weg bij het volgen van het FODMAP-dieet.
Het FODMAP-dieet bestaat uit 3 fases:

1.de eliminatiefase (2 – 6 weken)
2.de herintroductiefase (minimaal 6 weken)
3.de personalisatiefase

Met dit e-book begeleid ik je door de eliminatiefase. Deze fase is erop gericht om je klachten onder controle te krijgen en ze sterk te verminderen.

Vaak zie ik dat mensen een lijst meekrijgen vanuit het ziekenhuis of van internet met daarop alles wat je wel, maar vooral ook niet mag eten tijdens het volgen van het FODMAP dieet. Helaas staan de meeste gangbare producten op de ‘verboden lijst’ en krijg je al snel het gevoel dat helemaal niets meer mag.
Dit is helaas pas 1 reden waarom zulke lijsten niet deugen.
In mijn e-book ga ik uitgebreid in op de andere redenen.

In het boek zul zien dat ik je eerst een complete uitleg geef over wat het FODMAP dieet inhoudt, wat mijn motivatie was om dit e-book te schrijven, een gedetailleerd vegetarisch FODMAP-proof weekmenu en een boodschappenlijst.

Ik wil je uitnodigen om eens echt dieper te onderzoeken wat jouw darmklachten veroorzaakt en hier voor eens en altijd duidelijkheid in te creëren.

Mijn e-book (tevens weekmenu) kun je bestellen door te klikken op deze link.